• WAT
  • WIE
  • OPBOUW
  • PRIJS
  • DATA & INSCHRIJVEN

Flessengeluk FOODPAIRING dompelt je onder in de fascinerende wereld van het combineren van wijn & spijs.

Waarom past een bepaalde wijn bij een gerecht? Of waarom niet? Hoe en wanneer werkt een wine & foodmatch? Is er zoiets als dé ideale foodpairing? Wat is de impact van de bereidingswijze (bakken, stomen, roken, stoven, roosteren,...) of de snijwijze van de ingrediënten (carpaccio, tartaar, tagliata,…). Wat is de invloed van de saus op de pairing? Welke smaken brengen elkaar in evenwicht? We leren niet alleen de wijn analyseren, maar ook het gerecht.

De cursus is opgesplits in 2 reeksen (BASIS + GEVORDERD) van 3 avonden. Tijdens de FOODPAIRING BASIS worden de principes van FOODPAIRING in detail uit de doeken gedaan. Wat zijn de basissmaken, wat is de invloed van structuur van de ingrediënten, het mondgevoel, de bereidingswijze en de snijwijze. Hoe match je dat met de smaak en de structuur van wijn. In de FOODPAIRING GEVORDERD brengen we de opgedane kennis verder in praktijk.

We volgen een duidelijke hands-on opbouw, zodat jullie na deze cursus zelf de weg kunnen vinden naar een goede foodpairing. We werken samen met chef Aaron De Ceuster van de Universiteitsclub en Papillot catering.

Flessengeluk FOODPAIRING BASIS kan je meevolgen als je al een basiskennis wijn verworven hebt.

Heb je de Flessengeluk Basiscursus gevolgd, dan kan je zeker inschrijven.
Heb je ergens anders je wijnkennis opgedaan? Contacteer ons dan even.

Flessengeluk FOODPAIRING BASISCURSUS
  1. Basiskennis Foodpairing: basissmaken en de invloed op elkaar
  2. De smaak van wijn: invloeden zoals druivensoort, productietechnieken, leeftijd op de combinaties
  3. De smaak van eten: bereidingswijze, snijwijze, keuze van de saus en kruiden op de combinaties

Kostprijs: 280 euro (incl. BTW), cursusmateriaal, gerechten en wijnen inbegrepen.

Locatie: Flessengeluk ANTWERPEN (Sudermanstraat 6a, Antwerpen) + restaurant

Contacteer ons voor meer informatie


Cursussen gaan door onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen. Contacteer ons voor een cursus op maat.

  • WAT
  • WIE
  • OPBOUW
  • PRIJS
  • DATA & INSCHRIJVEN

Flessengeluk FOODPAIRING GEVORDERD bouwt verder op de FOODPAIRING BASIS.

We gaan dieper in op het al dan niet slagen van een foodpairing. FOODPAIRING GEVORDERD combineert de basistechnieken in dieper uitgewerkte gerechten. Elke avond is opgebouwd uit een 5tal gerechten, met telkens 2 wijnen per gerecht.

We volgen een duidelijke hands-on opbouw, zodat jullie na deze cursus zelf de weg kunnen vinden naar een goede foodpairing. We werken samen met chef Aaron De Ceuster van de Universiteitsclub en Papillot catering.

Flessengeluk FOODPAIRING kan je meevolgen als je de Flessengeluk FOODPAIRING BASIS gevolgd hebt.

Heb je deze niet gevolgd en wil je toch graag meedoen? Contacteer ons dan even.

Flessengeluk FOODPAIRING GEVORDERD

  1. Thema: vlees & gevogelte
  2. Thema: vis & schaaldieren
  3. Thema: kaas & desserts

Kostprijs: 380 euro (incl. BTW), cursusmateriaal, gerechten en wijnen inbegrepen.

Locatie: Flessengeluk ANTWERPEN (Sudermanstraat 6a, Antwerpen) + restaurant


Contacteer ons voor meer informatie

Cursussen gaan door onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen. Contacteer ons voor een cursus op maat.

  • WAT
  • DATA & INSCHRIJVEN

Flessengeluk FOODPAIRING INITIATIE bundelt enkele belangrijke basisprincipes van foodpairing in een boeiende en proefondervindelijke sessie.

Het hoe-wat-waar-en waarom van foodpairing krijg je met veel passie aangereikt.

Contacteer ons voor meer informatie

Locatie: Flessengeluk Degustatieruimte - Sudermanstraat 6a - 2000 Antwerpen